fbpx
Gøyal galskap (16 mm rull nr 14)

Gøyal galskap (16 mm rull nr 14)

6 filmer for de større barna, hvor man har lagt vekt på crazy-humoren som man ler så godt av. Filmene er verken pedagogiske eller spesielt moralske, men befriende morsomme! Og kanskje litt «uforståelige» for et noe stivnet voksensinn? 55 min tilsammen. Passer fra 8 – 13 år.
Huset som jack bygget
Norge, 4 min, 1992
Regi: Ragnar Askeland

Animasjonsfilmen er basert på det gamle barnerimet «Huset som Per bygget». Men huset til Jack bygges på en litt annen måte.

Katten kom att
Canada, 7 min, 1988
Regi: Cordell Barker

Animasjonsfilm om gamle mr Johnsren som blir plaget av en liten, iherdig gul katt, som han ikke lenger vil ha. Uansett hva han finner på kommer katten tilbake. En eventyrlig, uhyrlig historie med overraskiner, skrekk, humor og tragedie.

Herr Bohm og silda
Sverige, 12 min, 1987
Regi: Peter Cohen, Olof Landström

Animasjonsfilm for både barn og voksne. Om herr Bohm som ikke skjønner hvorfo fisker ikke kan leve på land. Hna lurer og funderer. Det man ikke vet, må man jo prøve å finne ut av, tenker han. En fin liten film om livets mysterier.

Heads
Norge, 3 min, 1992
Regi: Flemming Christensen, Linda Madsen

En kort, artig og småabsurd animasjonsfilm om hvordan rap-musikken oppstod.

Vroom
Norge, 2 min, 1989
Regi: Kine Aune

Et memento til alle farsgale mellom 7 og 99! Gripe rattet, fare langs veiene så folk og fe flakser til sidene. He-r-lig! Filmen har likevel en overraskende vri i møte med The End.

Løsepenger
USA, 27 min, norske tekster, 1978
Regi: Tony Bill

Realfilm om småskurkene Sam og Bill som bestemmer seg for å kidnappe sønnen til den velstående Dorset. Det går ikke helt som de hadde tenkt. Gutten synes det er fint å slippe skolen og faren hans vil ikke betale løsepenger for å få ham tilbake. Hva skal skurkene gjøre da? En amerikansk barnefilm i kjent stil, med fart, spenning og god moral til slutt.