fbpx
Grensen

Grensen

Sverige, 2018
Originaltittel: Gräns
Regi: Ali Abbasi
Skuespillere: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom 
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år Filmen har en tematikk og en seksuell scene som kan virke forstyrrende. Den inneholder også en nærgående skildring av et drapsoffer. 
Språk: svensk tale, norsk tekst
Lengde: 1t 50 min
Format: DCP, Bluray
Sats: NFK filmleie

John Ajvide Lindqvists, som er kjent for La Den Rette Komme Inn, er igjen aktuell med en spennende roman som får et nytt liv med filmen Grensen. I Grensen møter vi tollinspektøren Tina (Eva Melander fra «Broen»). Hun har en sjette sans når det gjelder å peke ut smuglere. Det er nesten som om hun kan lukte når noen prøver å skjule noe. Ryktene om hennes ferdighet sprer seg i politiet, og hun blir brukt for å finne bevis mot en liga med omfattende kriminell aktivitet. Men når den mystiske Vore kommer gående av fergen, nøler hun for første gang på sine sanser og følelser. Tina mistenker at Vore skjuler noe, men kan ikke sette fingeren på hva. De er tiltrukket av hverandre, men når hun lærer han å kjenne, innser hun at hele livet hennes er basert på en stor løgn. Akkurat som Vore, tilhører Tina ikke i denne menneskeverdenen. Nå må hun velge: fortsette sitt vanlige liv eller omfavne den skremmende sannheten om hvem hun egentlig er…

Grensen er en mørk kjærlighetshistorie som balanserer i grenselandet mellom virkeligheten og det overnaturlige. Filmen ble vinneren i den prestisjefylte kategorien Un Certain Regard under årets Cannes-festival.

Omtale: filmweb.

Les mer om filmen her.