fbpx
Haider

Haider

India, 2014
Regissør Vishal BHARDWAJ
Manus Basharat PEER, Vishal BHARDWAJ
Fotograf Pankaj KUMAR
Skuespillere TABU, Shahid KAPOOR, Shraddha KAPOOR
Produsent Vishal BHARDWAJ, Siddharth Roy KAPUR,
Produksjonsselskap UTV Motion Pictures, Vishal Bhardwaj Pictures
Språk Hindi
Undertekst Engelsk
Visningsformat Bluray
Spilletid 158 min

Dette er en moderne adapsjon av Shakespeares Hamlet. Vi møter Haider, en ung mann som reiser hjem til Kashmir når han får høre at hans far er drept. Ikke bare får han vite at sikkerhetsstyrkene anholdt faren for å ha gitt militante husly, men moren har også innledet et forhold til Haiders onkel. Et intenst drama følger mellom mor og sønn, der begge sliter med å forsone seg med farens bortgang. Det går ikke lenge før Haider får vite at det er onkelen som står bak drapet, og vi følger hans reise for å hevne farens død.

Haider er den siste av tre filmer i Vishal Bhardwajs Shakespeare-trilogi. Tidligere har Bhardwaj laget Maqbool (2003), basert på Macbeth, og Omkara (2006), basert på Othello. I hovedrollen som Haider finner vi Shahid Kapoor (Kaminey: The Scoundrels), mens Haiders mor portretteres av Tabu (Life of Pi). Musikken er komponert av Vishal Bhardwaj selv, mens Gulzar har skrevet tekstene. Gulzar er en prisbelønnet låtskriver som har vunnet både Grammy og Oscar for beste sang skrevet for en spillefilm, med sangen «Jai Ho» kjent fra Slumdog Millionaire. red

Vishal Bhardwaj (f. 1965) er en indisk regissør. Bhardwaj kom opprinnelig til Mumbai som komponist, men begynte etter hvert også å regissere filmer. I dag regnes han som en av Indias ledende regissører. Hans arbeid blir sett på som banebrytende innen indisk film, og han har vunnet en rekke priser for filmene sine i hjemlandet.