fbpx
Harry Potter og Halvblodsprinsen (VI)

Harry Potter og Halvblodsprinsen (VI)

USA, GBR, 2009
Originaltittel: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Regi: David Yates, Stephen Woolfenden
Medv.: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis, David Bradley, m. fl.
Språk: Engelsk tale, norsk tekst.
Lengde: 2t 33min
Format: DVD, 35mm (NB)
Egne satser gjelder!

Fyrst Voldemorts gjenkomst har rystet Galtvort helt ned til grunnvollene, og skolen er ikke lenger noe fristed fra farer. Harry Potter må igjen være rektor Humlesnurrs mest lojale våpendrager i konfrontasjon med mørke makter.

Med fornyet kraft på grunn av Voldemorts gjenkomst, skaper Dødseterne kaos blant både gomper og trollmenn, og Galtvort er ikke lenger det sikre fristedet skolen en gang var. Harry mistenker at trusselen til og med finnes innenfor skolemurene, men Humlesnurr er mer opptatt av å forberede Harry på det endelige oppgjøret som kan komme raskt. Rektor trenger Harry for å finne løsningen som kan bryte ned Voldemorts forsvarsverker. Den som sitter med nøkkelinformasjonen er Galtvorts tidligere lærer i eliksirer, Horatsion E. F. Snilehorn. Humlesnurr overtaler sin gamle kollega til å gjenoppta lærergjerningen med lovnad om større kontor og høyere lønn – og muligheten til å undervise den berømte Harry Potter. Imens angripes elevene av en ganske annen fiende når tenåringshormonene raser langs festningsvollen. Harrys vennskap med Gulla Wiltersen vokser til noe mer, men kjæresten Tommy Ding står i veien, for ikke å glemme storebroren hennes, Ronny. Han har egne romantiske forviklinger, for Lavendel Bruun har bestemt at Ronny er den rette for henne. Og så er det Hermine, som koker av sjalusi, men som er fast bestemt på å holde følelsene skjult. En eske sjokolade dynket i kjærlighetseliksir havner hos feil person og forandrer alt. Mens romantikken blomstrer, er det én elev som isolerer seg. Han har besluttet å sette et mørkt preg på begivenhetene. Det er kjærlighet i lufta, men tragedien venter i horisonten, og kanskje blir Galtvort aldri mer den samme.