fbpx
Hitchcock/Truffaut

Hitchcock/Truffaut

USA, 2015
HITCHCOCK/TRUFFAUT
Medvirkende: Alfred Hitchcock, François Truffaut, Mathieu Amalric, Wes Anderson m.fl.
Regi: Ken Jones
Aldersgrense 12 år
Språk: engelsk med norsk tale.
Lengde: 79 minutter
Format: DCP

Her en virkelig sjelden vare: En filmatisering av en bok om samtaler om film! I 1962 tilbrakte Alfred Hitchcock og François Truffaut en uke sammen i et rom i Universal Studios hvor de snakket om filmer.

Samtalene mellom regissørene ble ikke filmet, men det ble gjort lydopptak og mestermøtet ble snart til Hitchcock / Truffaut, en av de beste bøkene som er skrevet om film. Boken tar for seg karrieren til Hitchcock, film for film. Nå er de samme opptakene blitt ryggmargen i denne dokumentarfilmen av Kent Jones. I filmen får vi innsikt i noe som gikk tapt i bokform: at samtalene i stor grad ble gjort via en oversetter. Hitchcock forsto nemlig ikke fransk, og Truffaut snakket ikke engelsk. Men begge behersket de filmspråket, og dette overgår språkbarrieren mellom de to. Boken Hitchcock/Truffaut er en av få bøker om film som er skrevet av regissører.

I filmen viderefører Jones regissørperspektivet ved å intervjue andre store filmskapere som Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher og Olivier Assayas.

Omtale: Tønsberg filmklubb