fbpx
Honning

Honning

Tyrkia/ Tyskland, 2010
Originaltittel: Bal
Regi: Semih Kaplanoglu
Med: Bora Altas, Erdal Besikcioglu, Tülin Özen
Lengde: 1 t. 46 min.
Språk: Tyrkisk med norske undertekster
Aldersgrense: Tillatt for alle.
Format: DCP
Priskategori: Fidalgo

I Tyrkias fjerne og underutviklede østlige Svartehavsregion vandrer en seks år gammel gutt gjennom de tette skogene på jakt etter sin savnede far. Faren er en birøkter, som reiste ut i skogene for å finne igjen sine bier. Finner han ikke faren truer sulten den lille familien.
Seks år gamle Yusuf har akkurat begynt på folkeskolen der han skal lære å lese og skrive. Hans far, Yakup, er birøkter. Han er avhengig av å finne ut hvor de ville biene er i skogen, og lokke dem til sine kuber. Altså må han ut på lange reiser i skogene hvor han henger opp sine kuber høyt oppe i trærne. Denne skogen i fjellene er dypt mysterium for Yusuf og han setter enormt stor pris på å følge sin far dit.
En morgen forteller han sin far om en drøm han hadde natten før. Yakup bryter han brått av og sier at han aldri må dele sine drømmer med andre. Samme dag blir Yusuf spurt om å lese en tekst foran alle de andre i klassen. Han begynner plutselig å stamme og blir ledd ut av resten av klassen, men når han er sammen med sin far snakker han helt rent og naturlig.
En dag er biene forsvunnet fra de kjente områdene og den lille familiens levebrød er borte. Yakup bestemmer seg for å dra langt bort i fjellene for å lete etter biene han trenger. Men ikke før han har reist slutter Yusuf å snakke. Hans mor Zehra, som arbeider på en teplantasje, lider på grunn av sønnens plutselige stummhet, men er ute av stand til å overtale han til å snakke igjen.
Dagene går, og Yakup kommer ikke tilbake. Mor og sønn begynner å engste seg. Yusuf går til sin bestemors hus i en nabolandsby hvor han tilbringer den magiske natten når profetens adkomst blir feiret. Når han hører historien om profeten blir han overbevist om at hans far, som han identifiserer med den hellige mannen, vil komme hjem igjen.
Yusuf og hans mor drar ut på en resultatløs jakt etter hans far. Deretter bestemmer Yusuf seg for å fortsette jakten på sin far på egenhånd. Hans reise er en reise in i det ukjente. Vil hans drøm bli virkelighet?

Omtale: Filmweb.no