Invictus – de uovervinnelige

Musikk: Kyle Eastwood
Scenografi: James J. Murakami
Kostymer: Deborah Hopper
Med: Morgan Freeman,  Matt Damon,  Tony Kgoroge,  Julian Lewis Jones,  Adjoa Andoh,  Patrick Mofokeng,  Matt Stern,  Leleti Khumalo
128 min., norsk tekst, DVD
Priskategori: Filmbank

Problemene er enorme for den nyvalgte president Nelson Mandela, mannen som har gått fra en lang fengselsdom under apartheidregimet til det høyeste embetet i et forent Sør-Afrika. Men landet er forent bare på papiret når Mandela tar over styringen i 1994. Motsetningene er mange mellom folkeslagene som utgjør landet, og klasseforskjellene er enorme. Mandela vet at det ikke bare er møysommelig hverdagspolitikk som skal til for å sveise landet sammen. Han trenger symbolsaker for å få fortgang i prosessen. Presidenten fatter interesse for det utskjelte landslaget i rugby, kjent som Springbok. Det har vært de hvite sør-afrikanernes lag, men Mandela vil gjøre laget folkekjært på tvers av rasegrensene. Presidenten tror at laget kan vinne VM i 1995, som faktisk skal arrangeres i Sør-Afrika. Problemet er bare at Sprinbok i beste fall er middelmådig. Mandela trenger motiverende drahjelp. Den får han fra de innerste sirkler, i form av landslagskaptein Francois Pienaar. De to umake lederne finner tonen og et felles mål. Men kan et VM-gull bli mer enn håp og drømmer?

(Filmweb)