fbpx
Jordsjø-krønikerne

Jordsjø-krønikerne

Japan, 2006
Originaltittel: Gedo Senki
Regi: Goro Miyazaki
Medv: Yuko Tanaka, Jun Fubuki, Bunta Sugawara, Aoi Teshima, Willem Dafoe, Junichi Okada, Timothy Dalton, Teruyuki Kagawa
Lengde: 1t 50 min
Språk: Japansk, med norsk tekst
Format: Blu-ray og DVD
Aldersgrense: 12 år

Stadig flere tegn tyder på at verden er i krise. Avlingene svikter, vindstillerne mestrer ikke lenger været og utenfor kysten blir det observert drager, og det til og med drager som kjemper mot hverandre!

Prins Arren har ikke vært å se på noen dager, men magikerne minner kongen om at han har enda viktigere ting å tenke på. Kongen får likevel se sin sønn igjen, i det prinsen kjører kniven i ham og dreper ham.

Etter fadermordet legger Arren ut på vandring. Han tar ikke med seg mer enn farens sverd og klærne han går og står i, og snart er han selvfølgelig selv i den dypeste livsfare. Han blir reddet av en mann som kaller seg Spurvehauken, og som viser seg å være erkemagikeren. Sammen går de videre mot nye farer.

I byen Hort redder Arren den unge jenta Therru fra å bli fanget og solgt som slave, men det varer ikke lenge før han selv sitter lenket på vei til slavemarkedet.

Nok en gang blir han reddet av Spurvehauken, men snart blir det tydeligere enn noen gang at noe er fryktelig galt med hele Jordsjøverdenen, og at det er opp til Spurvehauken å gjenopprette naturens balanse…

Det er nemlig en gammel kollega av Spurvehauken som står bak de alvorlige forstyrrelsene. Han har misbrukt de magiske evnene sine, og står nå i fare for å ødelegge hele verden samtidig med at han oppnår drømmen om udødelighet… Kan Arren, Spurvehauken og Therru stoppe ham i tide?

Jordsjøkrønikene er basert på bøkene til Ursula K. Le Guin, og er regidebuten til Miyazaki Goro, sønn av studioets grunnlegger Miyazaki Hayao.

Omtale fra Filmweb.