fbpx
Jungelboken (1967)

Jungelboken (1967)

USA, 1967
Regi: Wolfgang Reitherman
Med Harald Heide Steen, Anders Hatlo, Harald Mæle, Helge Winther-Larsen, Eirik Espolin Johnson, Paul Åge Johannessen m.fl.
Norsk eller engelsk tale / norsk tekst
Lengde: 75 min.
Format: DVD og Bluray
Tillatt for alle

Basert på “Jungelboken” fra 1894 av Rudyard Kipling. Dette er den siste filmen Walt Disney selv arbeidet med. Her forsøkte man for første gang å animere figurene utfra stemmene og ikke omvendt, noe som viste seg å være et lykketreff. Til og med så vellykket at Baloos rolle ble utvidet, ettersom Phil Harris gjorde figuren så levende i lydstudioet. Filmen ble umiddelbart en stor suksess, og anses den dag i dag som Disneys kanskje mest populære film.

Når ryktet går om at den farlige tigeren Shere Khan er tilbake i jungelen, bestemmer panteren Bagheera seg for å ta sin venn, jungelbarnet Mowgli, med til et tryggere sted. Målet er menneskebyen, men Mowgli liker ikke denne idéen – jungelen er jo hans rette hjem! Han rømmer, og møter snart den bekymringsløse bjørnen Baloo som umiddelbart tar på seg oppdraget med å lære Mowgli alt han kan om hvordan man klarer seg i den ville jungelen.