fbpx
Karamell

Karamell

Libanon 2007
Tittel: Karamell
Original tittel: Caramel
Regi: Nadine Labaki
Skuespillere: Nadine Labaki, Yasmine Al Masri, Joanna Moukarzel, Gisele Aouad, Adel Karam
Manus: Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Rodney Al Haddad
Musikk: Khaled Mouzanar
Sjanger: Komedie / Drama
Språk: Arabisk
Lengde: 1 t. 36 min

En søt og fortryllende komedie om kjærlighet

Karamell handler om fire kvinner som driver en skjønnhetssalong i Beirut. Alle har de sine drømmer og små hemmeligheter. Fjernt fra krigen presenteres vi for et multikulturelt mikrokosmos der folk lever sammen, ikke nødvendigvis i et fredelig, men i hvert fall i et fargerikt og levende fellesskap.

Karamell er en vakker film der kjærligheten står sentralt. Erotikk og komikk er stikkord når relasjonene mellom venner, søsken, ektefeller og elskere utforskes av et nysgjerrig kamera. Uten å være plagsomt realistisk nærmer filmen seg det virkelige livet, det søte livet, livet med en smak av gylden karamell.

Regissør Nadine Labaki er også skuespiller og har selv en sentral rolle i filmen. Hun har tidligere regissert en rekke reklamefilmer og musikkvideoer.
Karamell ble sett av hele 160.000 i sin første uke på franske kinoer og har blitt en festivalsuksess verden over. Her i Norge blant annet på Film fra Sør hvor den vant hovedprisen Sølvspeilet.

Dette portrettet av livet til fem kvinner i Beirut har begeistret kritikere og publikum verden over.

«Ms. Labaki’s evident affection for the battered panache of her native city, make CARAMEL hard to resist.» A. O. Scott, NY Times

«Utterly entrancing and completely brilliant» – Amy Taubin, Film Comment

«Sjarmerende og vellaget dramakomedie om moderne kvinneliv i Beirut» – Øyvor Dalan Vik, Dagens næringsliv

Terningkast 5 «Ingen tvil om at denne filmen er et friskt pust» Dagsavisen

Terningkast 5 «En skikkelig søtsak av en film, som tidvis bringer tankene til Pedro Almodovars frodige kvinneportretter. Verd å få med seg, hvis håret og hverdagen føles dødt og fargeløst» – Adresseavisen