fbpx
Kirsebærblomster

Kirsebærblomster

 

Tyskland, 2008
Regi: Doris Dörrie
Medv: Elmar Wepper, Hannelore Elstner, Aya Irizuki, Nadja Uhl, Maximilian Brückner
Sjanger: Drama
Språk: Tysk/Engelsk/Japansk tale, engelsk tekst.
Lengde: 2 t. 8 min.
Format: Bluray

Gratis leie. Filmen tilbys i samarbeid med Goethe-Institut.

Hovedpersonene i ”Kirsebærblomster” er det aldrende ekteparet Trudi og Rudi. Hun har alltid båret på sterke drømmer og lengsler, mens han har søkt lykken i hverdagens rutiner. Men selv ordinære liv kan ta svært utforutsigbare vendinger, får vi erfare i denne rørende beretningen om reiser og familierelasjoner.

”Kirsebærblomster” åpner med at en lege feller en dødsdom over et menneske. På legekontoret sitter Trudi, og får vite at hennes ektemann, Rudi, lider av en dødelig sykdom. Legen snakker mest om hvordan de to nå må gjøre mest mulig utav den tiden de har igjen. Kanskje bør de ta en reise sammen.
Trudi forteller ikke mannen at han er dødssyk. Men hun får overtalt ham til å bli med til Berlin, for å besøke barna. Her er de voksne barna mest opptatt av sine egne liv, og opplever foreldrene som fremmede.
Etter Berlinoppholdet går reisen videre til Østersjøen. Trudis største ønske er imidlertid å komme til Japan. Hun har alltid drømt om at hun og Rudi sammen skulle se Fuji-fjellet.
Men ting går ikke som forventet. Det er en helt annen slags reise som venter Trudi, og ikke minst ektemannen Rudi. En reise inn i en fremmed verden, på mange måter.
En reise som også er en sorgprosess, og som ender i ny innsikt, i ektefellen og seg selv.

 

Omtale: Anne Sofie Hoff, NRK.