fbpx
Kjærligheten våkner

Kjærligheten våkner

Despabílate Amor
Argentina 1996
Regi: Eliseo Subiela
Med Dario Grandinetti, Soledad Silveyra, Juan Leyrado, Marilyn Solaya
96 min 35mm norsk tekst

«Intet hjerte er helt lukket for kjærligheten.
Som Torneroses.
Det kan være fengslet bak en tilsynelatende
ugjennomtrengelig vegg av torner.
Men en prins eller prinsesse kan trenge inn,
og vekke det sovende hjertet.
Når dette skjer,
er det som et mirakel.»

Mario Benedettis dikt, i norsk oversettelse av Alexander Lowen.

Mange av oss har opplevd å samles til gjenforenelses- og jubileumsfester av ymse slag. Sannsynligvis har ikke like mange av oss (under disse tilstelningene) opplevd at den rustfrie kjærligheten har våknet opp igjen, slik den gjør i den sprudlende argentinske filmen Kjærligheten våkner.

Ricardo planlegger gjensynsfest for ungdomsgjengen han hang sammen med for 25 år siden. Han kontakter sin beste venn Ernesto, som den gang da var sammen med Ana, kvinnen som nå er gift med Ricardo. Disse tre personlighetene, og de minnene som får følesene til å blusse opp, er det sentrale i filmen. Gjensyn, ettertanke og minner skaper forvirring for de som grubler på det. Ricardo er i så måte den rene, enkle og naive sjel, som i sitt glødende engasjement for rock’n roll, kommer med følgende påstand: «De som tenker for mye, er de mest ulykkelige».

Kjærligheten våkner er svært humoristisk i tilbakeblikkene på de hemningsløse ungdomstider, men melankolien vekkes i de små møtene mellom hovedpersonene. Dette er en film til å bli glad i. Her får du en søt, nostalgisk, poetisk, vemodig og hjertevarm beretning om kjærligheten som gikk tapt, men ikke helt.

Red.
Trondheim filmklubb