fbpx
Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2014

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2014

(Bildet er fra «How do you like my hair»)

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2014 er en DCP-samling med høydepunkter fra Kortfilmfestivalen. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundets ansatte og består av filmer i mange ulike sjangere. Sammen utgjør de et program på en time .
Takk til Kortfilmfestivalen og til kortfilmskaperne som velvillig har stilt filmene til disposisjon!

Lengde (totalt): 1 t 2 min

Format: DCP, DVD, fil (.mkv)

 

How do you like my hair?
Regi: Emilie Blichfeldt. 2013, 11min. Produsent: Nordland Kunst -og filmfagskole.

Hva er vakkert? I disse tider er skjønnhetsidealet, bokstavelig talt, smalt.
How do you like my hair? er en essayistisk og personlig dokumentar om ei jente som målbevisst går inn for å akseptere seg selv som hun er, med hårete legger og sans for menn med store neser. Med humor og sårbarhet er det filmskaperen selv som forteller oss historien.
Dette er en fortelling om å finne skjønnheten utenfor de opptråkkede stier; en vakker kjærlighetshistorie hvor en stor nese pløyer kroppshår.
How Do You Like My Hair vant Filmkritikerprisen for beste norske kortfilm i konkurranse i Grimstad.

Emilie Blichfeldt (f. 1991) laget How Do You Like My Hair? som eksamensprosjekt ved filmlinja ved Nordland kunst- og filmfagskole. Filmen utforsker grensene mellom fiksjon og dokumentar.

 

Ja vi elsker
Regi: Hallvar Witzø. 2013, 15 min. Produsent: Elisabeth Kvithyll, Hummelfilm AS.

Birger (10) fra Bergen hater buekorps. Krigsveteranen Konrad (90) nekter å høre enda en svulstig 17. mai-tale. Russedronninga Carina (18) fatter ikke hvorfor Morten ikke vil ha henne. Og Ola (46) prøver å finne seg selv i en fangsthytte på Svalbard.
Ja vi elsker viser fire nordmenns kriser i feiringa av 17. mai.

Hallvar Witzø (f. 1984) er utdannet regissør ved Den norske filmskolen. Han vant Student-Oscar for eksamensproduksjonen Tuba Atlantic i 2010.

 

Moulton og meg
Regi: Torill Kove. 2014, 14 min. Produsent: Lise Fearnley, Mikrofilm AS og Marcy Page, National Film Board Canada.

En syvårig pike hvis foreldre er pinlig unkonvensjonelle, moderne arkitekter, er misunnelig på andre normale, norske sekstitallsfamilier. Et uventet drama inntreffer den sommeren hun spør foreldrene om å få en sykkel.

Torill Kove (f. 1958) ble nominert til en Oscar for Min bestemor strøk kongens skjorter (2001), men fikk sitt virkelige gjennombrudd da hun vant samme pris i 2007 med Den danske dikteren. Hun langfilmdebuterte med Hokus pokus, Albert Åberg (2013) og har skrevet og illustrert flere barnebøker.

 

Norske grønnsaker
Regi: Jan Petter Aarskog, Marius Stene, Arild Ørnholt. 2013, 5 min. Produsent: Andres Mänd, Høgskulen i Volda

Norske grønnsaker er en samling absurde sketsjer om blant annet fredsprisutdelingen, uglen Kasper, kranglende fisk, en ustabil værdame og verdens tøffeste katteklubb.

Jan Petter Aarskog (f. 1987) har lang erfaring med film i produksjonsselskapet Productions og arbeider ellers med illustrasjon. Liker rock’n roll.
Marius Stene (f. 1988) er fra Jæren og har arbeidet med tegneserier og animasjon i ti år. Glad i gress.
Arild Ørnholt (f. 1991) er utdannet animatør og frilansillustratør. Bergenser med kjærlighet for breiflabb overalt.

 

Det er ikke så lett
Regi: Tove Undheim. 2013, 3 min. Produsent: Anja Kristiansen.

En liten jente reflekterer over de store spørsmålene i livet. Et lite sandkorn som rommer en hel verden.

Tove Undheim (f. 1981) er utdannet billedkunstner fra Statens kunstakademi og regissør fra Den norske filmskolen. Undheim har skrevet og regissert flere kortfilmer vist i gallerier, på festivaler og TV og hun har arbeidet som regiassistent for Eva Sørhaug på 90 minutter (2012) og for Eskil Vogt på Blind (2014).

 

Rulletrappen
Regi: Christopher Nielsen, 2014. 10 min. Produsent: Fredrik Fottland, Qvisten Animasjon.

Tre personer strever oppover en rulletrapp som går nedover. Mens de går, diskuteres det store spørsmålet – hva er meningen med alt? To av dem, streberne, er av den oppfatning at lykken er å gå på og jobbe seg helt til topps, mens tvileren lurer på om det ikke er bedre å slappe av og bli med trappa til bunns.

Christopher Nielsen (f. 1963) er en norsk tegneserieskaper, dramatiker, forfatter og animasjonsfilmskaper fra Oslo.

 

Steg
Regi/Produksjon: Jørgen Klüver, 2014. 6 min.

En ung kvinne står overfor en tilsynelatende liten handling, med store symbolske konsekvenser. Steg er en historie om hvordan psyken alltid vil uttrykke seg selv fysisk, fortalt gjennom musikk og dans.

Jørgen Klüver (f. 1987) er en trøndersk filmfotograf som regisserer kortfilmer når behovet melder seg.