fbpx
Landsbyen på toppen av fjellet

Landsbyen på toppen av fjellet

Italia, 2010
Original tittel: Le quattro volte
Regi: Michelangelo Frammartino
Genre: Drama
Språk: Italiensk tale, norsk tekst
Lengde: 1 t. 28 min.
Sensur: 7 år
DVD. DCP bestilles fra Arthaus.

Små åpenbaringer i Sør-Italia. Et humoristisk, varmt og originalt filmverk som gir deg en kontemplativ pause fra det moderne liv. En film uten dialog, hvor en landsby og naturen rundt spiller hovedrollen. Ser man etter en annerledes filmperle kan dette bli årets åpenbaring på kino!

Velkommen til en liten landsby i Calabria – Italias fattigste region. Et sted fanget mellom fortid og nåtid, omgitt av vakker og uberørt natur. Gjennom et år følger vi en gammel gjeter som passer geitene sine. En geitekilling som kommer bort fra flokken sin. En gjeterhund som skaper kaos. Og et stort tre som spiller en viktig rolle i en av landsbyens mange, gamle tradisjoner.

LANDSBYEN PÅ TOPPEN AV FJELLET inviterer deg til å observere livet i og rundt denne landsbyen. Det er en film som åpner seg langsomt opp, men som med stort hjerte og varm humor byr på noen åpenbaringer. Lekkert fotografert med et blikk for små detaljer. En kunstnerisk og kontemplativ pause fra det moderne liv – garantert fritt for mobiltelefoner. En slags filmekvivalent til «slow food» som har blitt hyllet av filmkritikere over hele verden for sin originalitet og menneskelighet.