fbpx
Lara Jenkins

Lara Jenkins

Tyskland, 2019
Regi: Jan-Ole Gerster.
Med: Tom Schilling, Corinna Harfouch, Rainer Bock.
Språk: Tysk med norske undertekster.
Lengde: 1 t. 38 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle.
Format: DCP
Prikategori: Fidalgo

Lara Jenkins er en mørk fortelling om urealiserte drømmer og ambisjoner – om en mor og sønn i konflikt med seg selv og med hverandre.

Dette er en film med flere lag. Hovedrolleinnehaver, den tyske skuespillerlegenden Corinna Harfouch, gjør en imponerende rolletolkning i det som til å begynne med føles det som en fortelling om aldring, og tomheten som følger med. Til tider er det en fortelling om tilgivelse, om ensomhet, om uønsket ensomhet. Andre ganger er det historien om en sønn som holder moren sin på avstand for å stoppe hennes konstante misnøye.

Jan-Ole Gerster har laget g en av de mest rørende, hjertevarme – og hjerteskjærende filmene jeg har sett på lenge. Det er smertefullt å bevitne det som foregår på lerretet

Fortellingen er fanget inn gjennom mesterfotografen Frank Griebes linser. Han bruker her ofte uortodokse  og eksperimentelle vinkler – slik vi har sett ham tidligere gjøre i blant annet Løp,Lola, løp og Babylon Berlin. Det mesterlige kameraarbeidet er kombinert med et lydspor med klassisk musikk.

Det har gått sju år mellom Jan-Ole Gersters debutfilm Oh Boy og Lara Jenkins. Forhåpentligvis slipper vi å vente like lenge på neste film. Dette er en film du ikke bør gå glipp av!

(Omtale: Cine.no)