fbpx
Liten og lei, stor og grei (16 mm rull nr 13)

Liten og lei, stor og grei (16 mm rull nr 13)

Tre hjertevarme og humoristiske animasjonsfilmer om det å være barn, kjede seg, ha ansvar og ikke alltid være helt på topp. Filmene appelerer til barn i den filosofiske alderen. 56 min tilsammen. Passer fra 4 – 10 år.
16 mm

Bella og Gustav
Sverige, 13 min, norsk tale, 1985
Regi: Eva Eriksson og Jan Gustavsson

Bella har ingen å leke med og hun kjeder seg. Bella ringer på måfå og får Gustav på tråden! Hne er kjede-seg-ekspert og ber Bella på fest neste uke. Bella kan ikke vente og begir seg ut i byen for å lete etter Gustav på egen hånd…

Hvem skal trøste Knøttet?
Sverige, 23 min, norsk tale, 1980
Regi: Johan Hagelbäck

Filmen bygger på Tove Janssons vakre illustrasjoner og tekstene synges. Det lille knøttet er grusomt redd og sky og tør ikke si HEI til noen. Med da knøttet finner et brev fra et forskremt lite nurk, samler han alt sitt mot for hennes skyld. Filmen ender bra, og knøttet blir lykkelig og sterk i strabasene for å redde nurket.

Lille søster Kanin
Sverige, 20 min, norsk tale, 1988
Regi: Eva Eriksson og Jan Gustavsson

Den tapre storebror Kanin har fått i oppdrag å passe lillesøsteren sin. Hun er tykk og rund og bruker bleier. Storebror må passe på henne hele tiden fordi hun finner på så mye rart. Han må være veldig tålmodig og til og med bytte bleier på henne! Utenfor leker vennene hans, og han har så lyst til å være sammen med dem… Tror dere han forlater lillesøster Kanin?