fbpx
Lykkelig i 24 timer

Lykkelig i 24 timer

Tyskland, 2015
Originaltittel: Hedi Schneider steckt fest
Skuespillere: Laura Tonke, Hans Low, Leander Nitsche, Melanie Straub, Simon Schwarz, Margarita Broich, Matthias Bundschuh, Rosa Enskat, Urs Jucker, Alex Brendemuhl, Kathleen Morgeneyer
Regi, manus: Sonja Heiss
Språk: tysk tale, norsk tekst.
Musikk: Lambert
Lengde: 1 t. 28 min.
Aldersgrense: 6 år. Begrunnelse: Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Format: DCP
Obs, egne satser (Filmbyrå: Mer Film)

Hedi, Uli og deres sønn Finn bor i Berlin og har orden på livet. De tar hver dag som den kommer, mens de drømmer om framtiden. Så plutselig setter Hedi seg fast. Hun blir stående i en heis som slutter å virke – og etterpå skjer det samme med hodet hennes. Hun får panikkanfall og fra å ha vært en som går ubekymret gjennom livet, forsvinner hun inn i en depresjon.

Ingenting er det samme lenger. Hedi og Uli prøver å ta vare på hverandre, men livene deres er ute av kontroll. I et siste forsøk på å redde forholdet og familien tar de en tur til Nord-Norge. Målet: Å være lykkelige igjen. Om ikke annet, så bare i 24 timer.

LYKKELIG I 24 TIMER forteller om et par i 30-årene som plutselig blir truffet av livets alvor. Regissør Sonja Heiss balanserer det tragiske og det komiske i en film som uten store fakter, men stor kjærlighet til sine karakterer forteller om hva som skjer når et «normalt liv» plutselig opphører. Hva gjør du når du møter veggen og mister kontrollen over livet ditt? Hvor sterk er kjærligheten når den blir satt på prøve? Og hva må til for at Hedi, Uli og Finns lille familie skal være lykkelige igjen?

LYKKELIG I 24 TIMER er den andre spillefilmen til Berlin-regissør og forfatter Sonja Heiss (f. 1976). Etter selv å ha opplevd depresjon ønsket hun å fortelle en kjærlighetshistorie med mye humor og varme om hva som skjer med et par når den ene personen plutselig blir stående fast. Kan man finne tilbake til hverandre? Laura Tonke gjør en fantastisk innsats i hovedrollen som Hedi og er nominert til den tyske filmprisen for rollen. Det samme er filmens manus.