fbpx
Man on Wire

Man on Wire

Man on Wire
USA/Storbritannia 2008
Regi: James Marsh
Medvirkende: Philippe Petit, Jean-Louis Blondeau, Jean-Francois Heckel, David Demato, Annie Alix, David Roland Frank, Ardis Campbell, David Foreman
Manus: James Marsh
Foto: Igor Martinovic
Musikk: J. Ralph & Michael Nyman
1 t. 34 min.
35mm.

Oscar®-vinneren Man on Wire er den fantastiske historien om en eksentrisk franskmann som gikk på line mellom Twin Towers i 1974. Den britiske filmskaperen James Marsh har komponert en fortelling som er dels rekonstruksjon av hendelsene og dels svært så underholdende intervjuer med de involverte deltakerne i det som ble kjent som århundrets kunstneriske forbrytelse. Hvem skulle trodd at en slik film kunne være så fordømt engasjerende?

Philippe Petit er mannen som i 1974 gikk på line mellom World Trade Center-tårnene i New York, mer enn 400 meter over bakken, og han forteller historien på en så levende måte at han er et funn i seg selv for enhver filmskaper. Da han endelig ble anholdt etter å ha gått på line mellom de to Twin Towers-toppene i en hel time, skrev politimannen ut en bot hvor forbrytelsen tørt ble kalt «man on wire».

Man on Wire har vunnet Oscar® for beste dokumentar, pris for beste britiske film under British Academy Film Awards, og vant både publikumsprisen og juryens pris for beste dokumentarfilm på Sundance Film Festival.

6 – «God Galskap» – Dagbladet
5 – «Balansegang med Bravado» – Dagsavisen
5 – «Naglebitande spanande» – Klassekampen
5 – «Veldig bra!» – Bergensavisen
5 – «En av årets beste filmer» – Filmmagasinet
5 – «Knallsterk anbefaling!» – TV2 (God Morgen, Norge)
5 – «Den mest svimlende filmen du får se i år!» – NRK P3
5 – «Du tror det nesten ikke når du ser det. Fantastisk!» – Adresseavisen
5 – «Naglebitande spanande» – Klassekampen
5 – «En vakker film» – Bergens tidende

Filmweb