fbpx
Mine beste dager

Mine beste dager

Frankrike, 2015
Regi: Arnaud Desplechin
Originaltittel: Trois souvenirs de ma jeunesse: Nos arcadies
Med: Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric, Dinara Droukarova, Cecile Garcia Fogel, Françoise Lebrun, Irina Vavilova, mm.
Manus: Arnaud Desplechin, Julie Peyr
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: fransk tale, norsk tekst.
Musikk: Gregoire Hetzel
Lengde: 2 t. 3 min.
Aldersgrense: 12 år. Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte dystre scener med ustabile personer og flere lite nærgående seksuelle skildringer. 
Format: DCP. Obs! Egne satser (Fidalgo). Spør om pris ved bestillingen. 

MINE BESTE DAGER er en oppvekstskildring av det beste slaget – en film der alvor og sjarme avløser hverandre med eleganse, og fortellingen er forførende og gåtefull på en måte som fransk film på sitt beste.

Arnaud Desplechin plukker i MINE BESTE DAGER opp tråden fra sitt mesterverk MA VIE SEXUELLE (1996), og reintroduserer her sin hovedperson fra den filmen – Paul Dedalus (spilt av Mathieu Amalric). Vi får bli med tilbake til 1980-tallet, til Pauls ungdomstid og hans flammende forelskelse i Esther.
Paul Dedalus var også en av hovedpersonene i Desplechins film EN JULEFORTELLING som gikk på norske kinoer i 2008/2009 og jevnt over fikk glimrende kritikker av pressen, og et bra besøk også.

Desplechin har vært en viktig inspirasjonskilde for blant annet Joachim Trier og Eskil Vogt, og sistnevnte sa i et intervju med Montages at «vi begge beundrer Arnaud Desplechins registil.»

Omtale: Montages.