fbpx
Mistress America

Mistress America

USA, 2015
Originaltittel: Mistress America
Regi: Noah Baumbach
Med: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear, Jasmine Cephas-Jones, Heather Lind, Michael Chernus, Cindy Cheung, Kathryn Erbe, Dean Wareham
Manus: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Nasjonalitet: USA
Språk: engelsk
Musikk: Britta Phillips, Dean Wareham
Lengde: 1 t. 24 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle
Format: DCP (egne satser). Bestilling: Tour de Force (post (a) tourdeforce.no)

Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig for de yngste. Filmen får derfor tillatt for alle.
Dramakomedien FRANCES HA er et av de store høydepunktene i karrierene til regissør Noah Baumbach og skuespiller Greta Gerwig. Nå er kjæresteparet tilbake med en ny film, hvor de sitatvennlige replikkene fyker veggimellom, og hvor Gerwig virkelig får anledning til å bevise at hun er en av sin generasjons store filmkomikere.

Gerwig spiller hovedrollen som den energiske Brooke, en selvlært interiørarkitekt/aerobicinstruktør/sosiale medier-ekspert som tar sin vordende stesøster Tracy under sine vinger. Brooke er et oppkomme av kuriøse innfall og ideer, og Tracy blir raskt fascinert av hennes utradisjonelle livsstil og usvikelige tro på seg selv. Og når de to legger ut på en roadtrip for å sikre finansiering til Brookes vidløftige restaurantplaner, er det duket for en forviklingskomedie av beste merke.

Med et sylskarpt manus og gnistrende samspill mellom Gerwig og nykommeren Lola Kirke (søsteren til Jessa fra «Girls»), er MISTRESS AMERICA en stor filmopplevelse som viser at komedier kan by på vel så innsiktsfulle karakterportretter som drama.