fbpx
Monsterbedriften

Monsterbedriften

USA, 2001
Regi: Pete Doctor
Originaltittel: Monsters, Inc.
Med: John Goodman, Billy Crystal, James Coburn, Steve Buscemi, Jennifer Tilly, John Ratzenberger, Mary Gibbs, Bonnie Hurt, Frank Oz, Bob Peterson, Daniel Gerson
Manus: Andrew Stanton, Daniel Gerson
Språk: Norsk dubbing
Musikk: Randy Newman
Lengde: 1 t. 37 min.
Aldersgrense: 6 år
Format: Bluray
Priskategori: MPLC

Handlingen er denne gang lagt til Monstropolis, en travel fabrikkby hvor monstre i alle former og størrelser lever. Filmen følger de eventyrlige uhellene til James P. Sullivan, også kjent som Sully, og hans beste venn, romkamerat og kollega, Michael «Mike» Wazowski, som begge arbeider i Monsterbedriften, den største skrikprodusenten i monsterverdenen. Sully er den dyktigste til å skremme barn, og Mike er hans entusiastiske assistent.

Den viktigste energikilden i monsterverdenen er de skrikene som samles inn fra menneskebarn. I Monsterbedriften er en elite av skremmere ansvarlige for å hente inn denne miljøvennlige energien. En sikkerhetsrisiko i jobben er det faktum at monstrene tror at barn er giftige. Direkte kontakt med dem er derfor forbudt. Når den lille jenta Bø etter et uhell følger etter Sully tilbake i hans verden, står karrieren hans i fare og livet blir et eneste kaos. Assistert av Mike forsøker han å rette på feilen, men trioen havner i en rekke situasjoner og komplikasjoner som overgår deres villeste fantasi.