fbpx
Mulan

Mulan

USA, 1998
Originaltittel: Mulan
Regi: Tony Bancroft, Barry Cook
Skuespillere: Eddie Murphy, Ming-Na Wen, B.D. Wong, Miguel Ferrer, Pat Morita
Manus: Robert D. San Souci
Musikk:Jerry Goldsmith, Matthew Wilder
Produksjonsselskap: Walt Disney Comp.
Aldersgrense: 7 år
Språk: Engelsk eller norsk tale
Lengde: 1t 28min.
Format: Bluray
Obs: MPLC. Egne satser gjelder!
Restriksjoner i forbindelse med liveactionversjon:
denne filmen kan først vises etter august 2020.

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

I beste Disney-tradisjon gnistrer Mulan med all den magien, den lystige humoren og den uforglemmelige musikken som alle forbinder med en tegnet Disney-klassiker.

Disneys 36. helaftens tegnefilm handler om en modig, ung jente som iherdig prøver å gjøre foreldrene til lags og være den perfekte datter, men som føler at hun alltid skuffer dem.

Da Mulans gamle far blir kalt inn til krigen, kler hun seg ut som mann og slutter seg til den kinesiske arméen istedenfor ham. Hun møter etter hvert Mushu, en livlig og skrønete drage som leder henne opp i en rekke komiske uhell.

På høyden av deres suksess, blir forkledningen oppdaget og de blir forvist langt vekk hjemmefra. Da alt ser som mørkest ut, finner hun ved hjelp av sitt mot nok en gang styrke til å kjempe tappert mot alle odds, overvinne de grusomme hunerne, redde keiseren og vise sine foreldre den største ære.

Omtale: Filmweb