fbpx
Nocturama

Nocturama

Frankrike/Tyskland/Belgia, 2016
Regi:  Bertrand Bonello 
Medv.: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Martin Guyot, Jamil Mc Craven, Rabah Nait Oufella, Laure Valentinelli, Ilias Le Doré.
126 min., DCP og DVD, fransk tale, norske tekster
Aldersgrense 15 år.
Filmbyrå: Another World Ent.

En gruppe parisiske ungdommer planlegger og gjennomfører en serie terrorangrep. Deres motivasjon forblir et mysterium. Når operasjonen er gjennomført søker de tilflukt på et stengt kjøpesenter for å skjule seg. Herfra følger lange timer med fortvilelse, frykt og materialistisk fråtsing, før de franske politistyrkene griper inn. Den franske auteuren Bertrand Bonellos nye film er kontroversiell, men også en film som presist fanger et øyeblikk i samtiden (distributørens omtale)

De første 15 minuttene av «Nocturama» er blottet for dialog, og når de unge terroristene som utgjør filmens hovedpersoner omsider begynner å snakke, gjør de lite for å forklare sine gjerninger. Og det er nettopp denne fundamentale mangelen på mening og betydning som utgjør det sentrale omdreiningspunktet i Bertrand Bonellos mesterlige nye film (Aksel Kielland, Dagbladet)