Once Upon a Time in the West

Italia og USA, 1968
Regi: Sergio Leone
Med: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 2 t. 39 min
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Once Upon A Time In The West er like stor som Monument Valley der den ble spilt inn, like ruvende som de store skuespillerne som bekler rollelisten og like tøff som et hvert barn forestiller seg Det Ville Vesten.

Henry Fonda spiller den hensynsløse Frank, en morderisk psykopat som uten anger utsletter hele familien til Brett McBain (Frank Wolff) for at jernbanemagnaten Morton (Gabriele Ferzetti) skal få kloa i hans dyrebare land. McBains enke Jill (Claudia Cardinale) overtar imidlertid eiendommen, og den mystiske Harmonica (Charles Bronson) påtar seg å beskytte henne.