fbpx
Ping-Pong kongen

Ping-Pong kongen

Sverige, 2008
Originaltittel: Ping-pongkingen
Regi: Jens Jonsson
Medv: Jerry Johansson, Hampus Johansson, Georgi Staykov, Ann-Sofie Nurmi, Frederik Nilsson, Alicia Stewén,
Carolina Westmann
Lengde: 1t 52min
Språk: Svensk, med norsk tekst
Format: DVD, DCP og Blu-Ray
Gratis leie!
Anbefales fra 9 år

 

Ping- Pong kongen er en familieskildring full av varme og originalitet. Den handler om å være brødre, om å bli voksen og om å avfinne seg med sin skjebne. Filmen har gått en seiersgang på filmfestivaler verden over og vant bl.a. hovedprisen på Sundance Film Festival i 2008.

Vi møter to brødre som er ekstremt ulike. Den overvektige og sosialt ukomfortable Rille, og hans langt kulere lillebror Erik. De har et nært forhold, bundet sammen av blant annet deres felles forakt for morens mulige nye kjæreste.

Deres fraværende far kommer imidlertid på et sjeldent besøk, noe som forstyrrer brødrenes forhold til hverandre og til faren. Særlig Rille, med sitt skjøre sosiale liv sliter. Hans redning blir ping-pongen og hans filosofiske tilnærming til livet. Men det er dessverre ikke alt en ung mann kan filosofere seg vekk fra.

Filmen er tatt opp i Nord-Sverige, og er stilistisk sterk, med gjennomførte iscenesettelser og kameraføringer. De kalde omgivelsene står i kontrast til det varme vennskapet, som dog blir satt kraftig på prøve. Selv med en humoristisk tone, lurer alvoret under overflaten.

Omtale fra Tromsø Internasjonale Filmfestival, 2009.