fbpx
Polisse – Reddende engler

Polisse – Reddende engler

Frankrike 2011
Original tittel: Polisse
Regi: Maïwenn
Genre: Drama
Skuespillere: Karin Viard, Joeystarr, Marina Foïs, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Maïwenn
Språk: Fransk tale, norsk tekst
Lengde: 2 t. 5 min.
Format: DVD (NFK). DCP bestilles fra Arthaus.
Sensur: 15 år

Et energisk og rått drama om hverdagen til de ansatte i Paris-politiets barnevernavsnitt. I to timer er man flue på veggen og følger betjentene på jobb og privat. Filmen vant prisen for beste film på Filmfest Oslo og var høstens store suksess på kino i Frankrike i 2011.

TV-serier og filmer om mordetterforskning topper seerstatistikkene i store deler av verden. Den franske multikunstneren Maïwenn har valgt å ta et dypdykk i hverdagen til en mindre synlig gruppe etterforskere i Paris-politiets barnevernavsnitt: En enhet som er uglesett av de som driver med viktigere saker – de som angår voksne. Deres hverdag, i storbyjungelen Paris, dreier seg om alt fra å taue inn potensielle barnemishandlere, arrestere mindreårige lommetyver, forhøre foreldre mistenkt for barnemishandling og prøve å få ungdom til å respektere den seksuelle lavalder.

Med et bankende hjerte for miljøet hun beskriver har Maïwenn levert et energisk og rått portrett av betjentenes hverdag på jobb og privat. Den sterke solidariteten og makabre humoren som utvikler seg mellom kolleger som er vitne til det verst tenkelige. De umotiverte latterkrampene som kan oppstå i de minst passende situasjoner.
Vi garanterer to ekstremt sterke og innholdsrike timer – og et stjernelag av franske skuespillere!