fbpx
Reisen til julestjernen

Reisen til julestjernen

Norge 1976
Regi: Ola Solum
Skuespillere: Hanne Krogh, Harald Heide-Steen Jr., Knut Risan, Bente Børsum, Ingrid Larsen, Alf Nordvang
Lengde: 1 t. 32 min.
Format: DVD / 35mm (kopi kan leies fra Bergen filmklubb)

Den lille prinsessen Gulltopp forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun er gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Hennes onkel, den forfengelige og maktbegjærlige greven, har forledet henne til det. Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for sin ulykke. Men kongens forbannelse får julestjernen til å slukne, og med den forsvinner også dronningen. Sorgen senker seg over landet.

Mange år senere kommer et omreisende gjøglerfølge til slottet. Det er igjen julaften. I følget er også Sonja – en vakker unge pike. Når Sonja får høre om kongens sorg, tilbyr hun seg å finne julestjernen for kongen, slik at han kan få sin kone og datter tilbake. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen og dronningen komme tilbake.

Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen. Men greven følger etter henne. Den forfulgte Sonja finner gode hjelpere ute i skogen og hun unnslipper greven. Hun blir reddet av smånissene, som fører henne til Julenissens verksted. Julenissen sier hun skal få et ønske oppfylt, og Sonja ønsker at julestjernen igjen skal skinne over landet.

Ønsket går i oppfyllelse, men idet Sonja gledestrålende løper inn på slottet for å fortelle at stjernen er kommet tilbake, blir hun grepet av sterke armer og kastet i slottets mørkeste fangehull…