fbpx
Romper Stomper

Romper Stomper

Australia 1992
Regi: Geoffrey Wright
Manus: Geoffrey Wright
Med Russell Crowe, Daniel Pollock, Jacqueline McKenzie
Prod: Seon Films, Daniel Scharf, Ian Pringle
1 t 34 min, 18 år
35 mm. og DVD

Hodet hans er glattbarbert. Kroppen hans er dekket av tatoveringer. Hans bibel er Mein Kampf – Adolf Hitlers hyllest til hatet – som han stadig siterer fra. Han er Hondo, lederen for de fryktede nynazistene i Melbourne.

“Vi må sloss! Dette er ikke vårt land lenger!”, sier han, selv om det ikke var det fra begynnelsen heller. Drevet av hat, fordommer og uvitenhet, iført Doc Marten-boots, bevepner de seg med balltre, kjeder og kniver og går til angrep på “inntrengerne”, vietnameserne. Gatene blir deres slagfelt. Men de møter uventet motstand. Også fra politiet. Den som ikke er med dem, er mot dem. Nå er det dem mot resten av verden.
Dette er Romper Stomper. Ikke likt noe annet. Provokativ og kompromissløs utfordrer den seeren. Ikke som et spark i magen. Som hundre!

Romper Stomper gjorde Russel Crowe til stjerne over natten i Australia. Med tre australske Oscar banet filmen veien for Crowes Hollywoodkarriere; via L. A. Confidential og Oscar®- nominasjon for The Insider, innkasserte Crowe Oscar® for beste hovedrolle for Gladiator i 2000 og ny nominasjon for Et vakkert sinn i 2001.