fbpx
Sangen fra havet

Sangen fra havet

Belgia / Danmark / Frankrike / Irland / Luxembourg, 2014
Original tittel: Song of the Sea
Regi: Tomm Moore
Skuespillere: David Rawle, Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, Lisa Hannigan, Lucy O’Connell, Jon Kenny, Pat Shortt, Colm O’Snodaigh, Liam Hourican, Kevin Swierszcz
Manus: Will Collins
Musikk: Bruno Coulais, Kila
Språk: norsk eller engelsk
Lengde: 1 t. 33 min.
Sensur: 6 år
Format: DCP (bestilles direkte fra arthaus) eller DVD
Inspirert av det irske sagnet om selkiene – en skapning som er halvt sel, halvt menneske – forteller filmen et eventyr om en bror og en søsters fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter.
Ben og den stumme lillesøsteren Saoirse bor med pappaen sin i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de merkeligste ting å skje, og før de vet ordet av det befinner de to seg på et eventyr uten like – i en verden med alver, kjemper, myter og magi. Saoirse er nemlig den siste selkien, og nå må hun finne stemmen sin og synge havets sang for å redde alvefolket fra å gå under for alltid.
SANGEN FRA HAVET er tilgjengelig på både engelsk og med med norske stemmer – med blant andre Henrik Folke-Olsen Hellum, Josephine Østergaard, Anders Baasmo Christiansen, Lise Fjeldstad, Trond-Viggo Torgersen og Ane Brun i de norske stemmene.