fbpx
Size 5 – Størrelse 5

Size 5 – Størrelse 5

Regi: Jørn Utkilen
Manus: Jørn Utkilen
Med: Arron Usher, Katarina Bryan, Helen McAlpine, Neil Kent
Prod: Jeorge Elkin, 2005
DVD, 7 min

Bare ta det med ro. Det er mye viktigere hvordan du bruker utstyret enn hvor stort det er. Dette høres sikkert velkjent ut. Helt sikkert trøstende ord for mange, men spør en hvilken som helst fotballspiller og de vil fnyse av et slikt utsagn. Uansett hvor flink man er så er det rett og slett pinlig å ankomme løkka med en størrelse 4. Man spiller da ikke fotball med en juniorball…
Denne problemstilling er svært så reell for den unge mannen i denne filmen. Han har kjøpt en fotball i størrelse 5, men det virker som at det er en størrelse 4 han har fått. Han bestemmer seg for å dra tilbake til butikken for å klage.
Størrelse 5 er en pussig liten bagatell av en film. Karakterene er svært karikerte og det bugner av absurde situasjoner og dialoger. Filmen er tatt opp i Skottland og den skotske dialekten kler filmen svært godt. Det er i stor grad karakterene og kanskje spesielt dialogen som driver filmen fremover. Ikke så mye i handling, men mer i latter.
Filmen ender i en typisk punchline, men dette er et stjerneeksempel på at veien er viktigere enn målet. Jørn Utkilen har laget en artig, pussig film som kan med hell sammenlignes med lengre filmer som Napoleon Dynamite. Dette er syv svært så underholdende minutter som jeg gjerne ser igjen. En bagatell av en film? Ja så absolutt, men pokker så underholdende! Det er ikke ufortjent at denne filmen stakk av med hovedprisen ved Minimalen kortfilmfestival!
(Torbjørn Grav – Z filmtidsskrift #96)