fbpx
Sommerhuset + Tommy

Sommerhuset + Tommy

NORGE 2008
Regi og manus: Ole Giæver
Medvirkende: Maria Bock, Marte M. Solem, Kim Sørensen, Karoline Øyan, Anders Baasmo Christiansen, Bjørn Sundquist
35 mm, DVD, 55 + 12 min.

Noen reiser må man gjøre alene.

Søstrene Renate og Hedda i filmen Sommerhuset takler morens bortgang på svært ulikt vis. Renate har ennå ikke tillatt seg å sørge, og for å holde følelsene på avstand unngår hun å snakke om moren – selv med sin egen lillesøster.Når Renate forstår at hennes behov for å være usårbar er i ferd med å ødelegge forholdet til søsteren, bestemmer hun at de skal reise til sommerhuset i Nord-Norge – dit moren pleide å ta dem med som barn. Så kan de samtidig hilse på barndomsvennen Bjørn-Tore. Billetter er allerede kjøpt og betalt, men Hedda velger å ikke være med. Den eneste som kan er Mari, en stille og sjenert jente Renate nesten ikke kjenner.Det som skulle bli en hyggelig søskentur, blir en vond og vanskelig reise. Renate gjør hva hun kan for å holde minner og sorg på avstand, men både Mari og Bjørn-Tore presser henne til å ta et oppgjør med seg selv.

Sommerhuset er et nydelig, nyansert og melankolsk karakterdrama om å tørre å være sårbar.Ole Giæver markerer seg som et unikt, nytt fortellertalent i norsk film.

Ole Giævers prisbelønnede kortfilm Tommy er en underholdende, liten film som forteller en alvorlig historie om mobbing og hvorvidt man står ansvarlig for gamle ugjerninger.

Arild treffer ved en tilfeldighet Kjell, faren til en tidligere klassekamerat, midt på fjellet. De har ikke sett hverandre på tjue år. Det blir nokså ubehaglig når Kjell konfronterer Arild med kontroversielle hendelser fra fortiden.

Med Tommy markerte Ole Giæver seg som et talent man må følge med på, noe han for alvor har bevist med novellefilmen Sommerhuset. Denne kortfilmen får sin kinopremiere som forfilm til Sommerhuset.

Red.
Arthaus