fbpx
Sovende Soldater

Sovende Soldater

Thailand / Norge, 2015
Regi, manus: Apichatpong Weerasethakul
Originaltittel: Cemetery of Splendour
Skuespillere: Jenjira Pongpas Widner, Banlop Lomloi, Jarinpattra Rueangram
Nasjonalitet: 
Språk: thai tale, norsk tekst.
Produksjonsselskap: Kick the Machine, Illuminations Films, Tordenfilm
Lengde: 2 t. 1 min.
Aldersgrense: 9 år (Begrunnelse: En kortvarig scene med skrekkeffekter gjør at filmen får 9-årsgrense.)
Format: DCP
Obs, egner satser (Byrå: Mer Film)

Tilgjengelig fra 1. februar 2017.

Jenjira melder seg som frivillig på et midlertidig sykehus i en liten thailandsk by. Sykehuset tar i mot soldater som lider av en mystisk sovesykdom. Ingen vet hvorfor soldatene sover og ingen kan med sikkerhet si om de vil våkne igjen. Jen får ansvaret for å pleie Itt, som ikke har noen familie som besøker han, og snakker til han i håp om å kunne nå igjennom.

På sykehuset møter Jen også Keng som sier hun er et medium som kan hjelpe pårørende å kommunisere med de sovende soldatene. En ny verden begynner å åpne seg for Jen. Når Itt plutselig våkner oppstår det et vennskap mellom dem. Kanskje det er en sammenheng mellom soldatenes sykdom og en forhistorisk ruin som ligger under sykehuset?

Apichatpong Weerasethakul er en av verdens mest særegne filmskapere. Med humor og varme skildrer han hverdagsliv som påvirkes av en skjult verden av ånder, minner og drømmer. Hans forrige film ONKEL BOONMEE vant Gullpalmen i Cannes. SOVENDE SOLDATER inviterer deg med på en nærmest meditativ reise, full av skjønnhet, mystikk og mange overraskende lag.

Omtale: Filmweb.