fbpx
Strings

Strings

Strings
Danmark 2004
Regi: Anders Rønnow Klarlund
Manus: Naja Maria Aidt og Anders Rønnow Klarlund
Musikk: Jørgen Lauritsen
Medvirkende: Nicolai Cleve Broch, Ines Prange, Espen Skjønberg, Nils Ole Oftebro, Aksel Hennie (instruksjon)
Norsk tale
1 t. 32 min.

Et fantastisk eventyr med marionettedukker i hovedrollene!
Kongen av Hebalon er død, og den unge prins Hal legger ut på en farefull ferd for å hevne drapet. Han tror han vil oppnå rettferdighet ved å krige, og hører ikke på sin søster Jhinnas protester. På veien åpnes Hals øyne, og han ser at det gamle fiendskapet med zerittene bygger på løgn og maktspill. Nå vil Hal vende tilbake som en rettferdig og mild hersker. Men hans liv er i fare, og hjemme i Hebalon er Jhinna tatt til fange.

Strings er en eventyrlig og dramatisk fortelling ikke bare med marionetter i alle rollene, men som bruker marionettene også tematisk; å være styrt av forfedrenes gjerninger samtidig som man er bundet sammen med alle på jorden. Store eksistensielle dilemmaer kombineres med en klassisk historie om krig og kjærlighet, skjebne og identitet, til en unik filmopplevelse som tar oss med til et univers vi aldri har sett før. En kunstferdig utført fabelfilm for både barn og voksne. Aksel Hennie har instruert den norske versjonen.

«A virtuoso work The wonderful puppets, which are mostly varnished and retain the grain of the wood, resemble the African sculptures that Picasso admired.» THE OBSERVER