fbpx
The Breakfast Club

The Breakfast Club

USA, 1985
Regi: John Hughes
Med.: Emilio Estevez, Molly Ringwald, Paul Gleason, Anthony Michael Hall, John Kapelos, Judd Nelson m.fl
Lengde: 1t. 37 min.
Språk: Engelsk (US), utekstet
Aldersgrense: 9 år
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

John Hughes fabelaktige high school-film, The Breakfast Club, av mange regnet som ungdomsfilmens crème de la crème, tar oss med til en amerikansk high school, der fem elever som tilsynelatende ikke har noe til felles, må sitte igjen en lørdags formiddag.

The Breakfast Club forteller historien om fem studenter uten noe til felles annet enn at de må sitte igjen en lørdag på high school-biblioteket. Alle fem representerer hver sin forskjellige stereotypiske High School-karakter. For resten av skolen er de bare nerden, bimboen, tøffingen, raringen og sportsidioten. For hverandre vil de alltid være The Breakfast Club ettersom de innser at de er mer enn deres respektive stereotyper. Filmen som er skrevet og regissert av John Hughes regnes som en av tidenes beste high school filmer og er absolutt en åttitallsklassiker verdt å få med seg.

Joachim Trier har beskrevet filmen som en slags «mini-Bergman på high school….et veldig avansert og følsomt karakterdrama, der karakterene føler seg individuelt fanget i de rollene de føler de har blitt tildelt, men som ikke representerer hvem de egentlig er».
(Cinemateket, 2015)

Omtale av filmen i Montages
Trailer