fbpx
The Square

The Square

Sverige, 2017
Original tittel: The Square
Regi: Ruben Östlund
Med: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Språk: dansk/engelsk/svensk, norsk tekst
Lengde: 2 t. 25 min.
Sensur: 12 år
Format: DCP (bestilles direkte fra arthaus), DVD, Bluray

Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og vanvittig morsomt!
Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling – The Square – er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Med danske Claes Bang, Elisabeth Moss (Handmaids Tale, Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair) i hovedrollene skyter Östlund mot stjernene. Kunstprosjektet som «Rutan», som The Square tar utgangspunkt i, er et reelt kunstprosjekt. Det kan du blant annet se i Grimstad.

Filmen vant Gullpalmen i Cannes.

Omtale: arthaus