The Trial of the Chicago 7

USA, 2020
Regi: Aaron Sorkin
Med: Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt
Språk: Engelsk med norske undertekster.
Lengde: 2 t. 9 min.
Aldersgrense: 15 år
Format: DCP
Priskategori: Selmer Media. 1500 kr + mva + overføring 250 kr. Bestilles direkte fra distributøren. E-post: mbn@selmermedia.com

Det som var ment til å være en fredelig protest under Demokratenes landsmøte i 1968 blir i stedet et voldelig sammenstøt med politiet og nasjonalgarden. De som stod bak demonstrasjonen – blant andre Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden og Bobby Seal – ble saksøkt for konspirasjon, eggende til opptøyer. Rettssaken som fulgte ble en av de mest notoriske i historien.

The Trial of the Chicago 7 var et drømmeprosjekt for Aaron Sorkin, mannen bak den legendariske tv-serien West Wing (Presidenten). Sorkin skrev opprinnelig manuskriptet i 2007, og det var da meningen at Steven Spielberg skulle regissere. Flere uheldige omstendigheter, blant annet en streik i Writers Guild of America, gjorde at prosjektet ble utsatt på ubestemt tid, og det var først høsten 2018 at Spielberg kom med nyheten om at produksjonen var i gang igjen, og nå med Aaron Sorkin som regissør, og Sacha Baron Cohen i en av hovedrollene.

(Omtale: Cinematekene)