fbpx
Thirst

Thirst

Bakjwi
Sør-Korea 2009
Regi: Chan-wook Park
Manus: Seo-Gyeong Jeong og Chan-wook Park etter en roman av Émile Zola
Foto: Chung-hoon Chung
Musikk: JO Yeong-wook
Med Kang-ho Song, Ok-vin Kim, Hae-sook Kim, Ha-kyun Shin, In-hwan Park, Dal-su Oh, Young-chang Song, Mercedes Cabral, Eriq Ebouaney

2 t. 15 min.
35mm.

Hva skjer når en inderlig troende prest blir konfrontert med blodtørst, lyst og begjær etter en annen manns forføreriske kone? Park Chan-wooks siste eskapade er et friskt bitt i den storslagne revitaliseringen av vampyrgenren – en estetisk nydelig blanding av moralske spørsmål og intravenøs moro.

(6) «Thirst er filmkunst på aller høyeste nivå.» – Lars Junge, Filmmagasinet
«Et bloddryppende kunstverk som skapt for det store lerretet.» – Trond Johansen, MontagesSang-hyun er en hengiven prest som elsker livet så høyt at han uselvisk er villig til å ofre det for å prøve ut en ny vaksine mot et dødelig virus – et virus som medfører en grusom og smertefull død. I møtet med smerten håper han å komme nærmere sin frelser, men det viser seg at det verken er vaksinen eller Gud som redder ham fra den sikre død, men blodet fra en anonym donor – som samtidig gir ham en blodtørst uten like.Den tidligere så jomfruelige presten oversvømmes nå av begjær, og finner allerede på sykehuset en åndsfrende i konen til en barndomsvenn. Deres gjensidige attraksjon er altoverskyggende, både psykisk og fysisk, og de finner en trøst og en glede i hverandre som de aldri tidligere har kjent. Park Chan-wook fråtser i det vampyriske universet, hvor sexen er hetere, volden er hardere, begjæret er sterkere og de menneskelige driftene nærmest uutholdelige. Vampyrgenren gjennomgår en storslått gjenopplivelse for tiden, men det er ingen som kan revitalisere den mer enn regissøren av Oldboy, som her byr på visuelle nytelser av en annen verden.
Filmweb