fbpx
Thomas in Love

Thomas in Love

Belgia 2000
Thomas est amoureux
Regi: Pierre-Raul Renders
Manus: Philippe Blasband
Musikk: Igor Sterpin
Medvirkende: Benoît Verhaert, Magali Pinglaut, Aylin Yay
Drama
Fransk tale

35 mm

Thomas er 32 år og lider av akutt agorafobi. Han har derfor ikke vært utenfor huset på åtte år. All kommunikasjon går via datamaskinen. Den gir også fri tilgang til det deilige cyberspace.

Thomas er nesten lykkelig. Han har det han trenger. Forsikringsselskapet Gobale styrer det meste av Thomas’ hverdag. Sammen med en psykolog passer selskapet på at Thomas har det bra. Men alle trenger et kjærlighetsliv, og her har Thomas et problem. Han har etter hvert gått lei nettkjæresten Clara. Hun er ikke særlig spennende lenger, selv om hun prøver så godt hun kan å gjøre seg lekker og foreslå nye og utfordrende stillinger.

Psykologen skjønner at Thomas trenger et puff og melder ham inn i en sjekkeklubb. Samtidig forteller forsikringsagenten at grunnet sin sykdom har Thomas krav på gratis adgang til prostituerte med fobi-pasienter som spesiale. Dermed begynner datamaskinen å strutte av damer. Men er det egentlig sex Thomas trenger?

«Som i alle framtidsvisjoner forteller Thomas in Love egentlig ikke om hva som kanskje kan skje i morgen, men om hva som skjer i dag. Handlingen er ikke lagt tjue år fram i tiden, men i en form for samtid flyttet framover eller bakover; en parallell verden som vi skapte ved å mikse elementer fra femti-, seksti-, sytti-, og åttiåra med dagens moter som etno-bølgen, økologi og wild-liberalism, men uten å kreve futuristisk troverdighet.»
Pierre-Paul Renders