fbpx
Touch

Touch

USA 1997
Regi: Paul Schrader
Manus: Elmore Leonard (roman), Paul Schrader
Med Skeet Ulrich, Bridget Fonda, Christopher Walken, Tom Arnold, Paul Mazursky, Janeane Garofalo, Gina Gershon, Lolita Davidovich
96 minutter
35mm. og DVD

Jesus i LA

Paul Schrader (manus til Taxi Driver og Raging Bull, regi på Light Sleeper og Affliction) har regien på denne nesten forbigåtte filmen fra ’97, mens Elmore Leonard, forfatteren av de hippe og postmoderne thriller-komediene Get Shorty, Jackie Brown og Out of Sight, har skrevet manus. Rollelista består av en rekke up-and-coming skuespillernavn i Hollywood. Det merkelige med dette, er at Touch ikke er noen utpreget «hipp» film – i stedet er det en film om religiøse mirakler.

Skeet Ulrich spiller Juvenal, en tidligere Fransiscaner-munk som nå jobber på et rehabiliteringssenter i Los Angeles. Juvenal har såkalte stigmata-egenskaper, dvs. at sårene fra den korsfestede Jesus viser seg på kroppen hans. Dessuten kan han helberede ved håndspåleggelse. Dette er selvsagt en mindre sensasjon i 90-tallets USA, og Juvenal blir fort omkranset av folk som vil profitere på de spesielle egenskapene hans. Den katolske lederen Murray (Arnold) vil gjerne bruke ham i det godes tjeneste, media (representert ved talkshow-verten Gina Gershon og tabloidjournalisten Janeane Garafalo) gnir seg sensasjonshungrig i hendene, mens småkjeltringen Bill Hill (Walken) sender den vakre Lynn (Fonda) for å blidggjøre mirakelgutten.