fbpx
Traffic

Traffic

Tyskland / USA 2000
Regi Steven Soderbergh
Manus Stephen Gaghan
Med Benicio Del Toro, Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, m. fl.
DVD 147 min

Stjernespekket og kritikerrost thrillerdrama om narkokrigen i USA, sett både fra synsvinkelen til narkohandlerne og narkotikakrigens forkjempere.

Den meksikanske politimannen Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) jobber ved grensen mellom USA og Mexico sammen med kameraten, både personlig og på jobb, Manolo Sanchez (Jacob Vargas). Sjefen deres er Mexicos største motstander mot narkotika, General Salazar (Tomas Milian). Javier og Manolo prøver å motstå fristelsene om makt og penger, men finner seg til slutt i et korrupsjonsnett som gjør livet deres uholdbart.

I USA blir Høyesterettsdommer Robert Wakefield (Michael Douglas) utnevnt av Presidenten som den nye sjefen for arbeidet mot narkotika. I prosessen med å innhente informasjon gjør den kompromissløse og konservative Wakefield seg klar til å forbedre samarbeidet mellom den amerikanske og den meksikanske grensepatruljen. Hjemme har han og kona Barbara (Amy Irving) mer enn nok med den dopavhengige tenåringsdatteren, Caroline (Erika Christensen).

I San Diego jobber spanerne Montel Gordon (Don Cheadle) og Ray Castro (Luiz Guzman) overtid for å hjelpe den amerikanske regjeringen med å komme det beryktede Obregon-narkokartellet til livs. Pågripelsen av den middelmådige narkotikasmugleren Eduardo Ruiz (Miguel Ferrer) viser å lønne seg, når den nye fangen går med på en avtale på å vitne mot den mektige narkokongen Carlos Ayala (Steven Bauer). Carlos blir arrestert til sjokk og forferdelse for hans gravide og uvitende kone Helena (Catherine Zeta-Jones). Helena og sønnen blir raskt truet av ektemannens forbindelser. Med hjelp fra forsvarsadvokaten Arnie Metzger (Dennis Quaid) akter Helena å få Carlos ut av fengsel – selv om det betyr at hun må overta ektemannens forretningsimperium..