fbpx
Tropa de Elite – Nådeløs Fiende

Tropa de Elite – Nådeløs Fiende

Tropa de Elite: O Inimigo Agora É Outro
Brasil 2010
Regi: José Padilha
Manus: Braulio Mantovani, José Padilha, Rodrigo Pimentel
Foto: Lula Carvalho
Musikk: Pedro Bromfman
Med Wagner Moura, Irandhir Santos, André Ramiro, Pedro Van-Held, Maria Ribeiro, Sandro Rocha, Milhem Cortaz, Tainá Müller, Seu Jorge, Andre Mattos, Fabricio Boliveira, Jovem Cerebral
115 min. 35 mm.

Dette er en knalltøff action-thriller om korrupsjon, narkotika og kriminalitet i Rio de Janeiro. Manuset er skrevet av mannen bak City of God og filmen vant Gullbjørnen i Berlin.

Red.
Film fra sør

En av de siste årenes mest provoserende spillefilmer! Tropa de Elite tar meget inngående og usminket for seg de enorme problemene med narkotikahandel og gjengkriminalitet i Rio de Janeiro. Vi følger de hardhudede elitetroppene til Kaptein Nascimento i BOPE, en spesialstyrke egnet til å bekjempe de mektige narkotikagjengene som dominerer la favela, Rios fattige og farlige forsteder.

Tropa de Elite er spillefilmdebuten til regissøren José Padilha. Han har en bakgrunn i dokumentarfilm, og har behandlet mange av temaene som er sentrale i filmen. Tropa de Elites inntrengende analyse av samfunnet som helhet og de kompromissløse skildringene av politivold, har gjort filmen meget kontroversiell. Hvis du likte City of God er dette desidert en film for deg!

Red.
Alta filmklubb