True Grit

USA, 2010
Regi: Joel og Ethan Coen
Norsk tittel: Et ekte mannfolk
Med: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, Hailee Steinfeld, Paul Rae
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 1 t. 51 min
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Etter at faren blir skutt ned og drept av kjeltringen Tom Chaney, bestemmer 14 år gamle Hattie Ross seg for å spore opp morderen og sørge for at han får straff som fortjent. Hun søker hjelp fra den mest hardbarkede sheriffen hun kan finne: Reuben J. «Rooster« Cogburn – en mann med «true grit».

Mot hans vilje slår hun følge med ham i jakten på Chaney gjennom indianerterritoriet. På ferden får de selskap av Texas-sheriffen LaBouef, som også ønsker å se Chaney dingle i galgen. Men innen den tid må trioen igjennom mange farer, som bare ekte mannfolk – og små jenter med mannsmot – kan unnslippe med livet i behold.

Omtale: Filmweb