fbpx
Undine

Undine

Tyskland, 2020
Regi: Christian Petzold
Med: Paula Beer, Franz Rogowski, Gloria Endres de Oliveira, Jacob Matschenz
Språk: Tysk med norske undertekster.
Lengde: 1 t. 30 min.
Aldersgrense: 12 år.
Format: DCP (bestilles direkte fra Arthaus).
Priskategori: NFK/ Arthaus

Kjærlighet på liv og død
Undine er historiker. Hun jobber som guide og bor ved Alexanderplatz i Berlin. Bak fasaden av et moderne liv, lurer imidlertid en gammel myte: hvis mannen hun elsker sviker henne, må hun ta livet av ham og vende tilbake til vannet. Så da kjæresten Johannes forlater Undine for en annen, setter han sitt eget liv i fare. Men senere samme dag treffer Undine dykkeren Christoph. Et møte som slår så kraftige gnister at et stort akvarium eksploderer over dem. Kan Undine slippe unna myten?

Christian Petzold vekker til live myten om Undine i denne moderne kjærlighetshistorien. Berlin ligger på en sump og byen er omringet av elver, kanaler og innsjøer. Mytologi og samtid flettes sammen til en vakker og fortryllende kjærlighetshistorie.

Petzold regnes som en av de viktigste regissørene i nyere tysk film. Han har tidligere regissert filmer som Oscar-nominerte Barbara (2012) og Phoenix (2014). Undine mottok kritikerprisen og Paula Beer vant Sølvbjørnen for beste skuespiller under årets filmfestival i Berlin.

(Omtale: Arthaus)