fbpx
White Material

White Material

Frankrike, 2009
Regi: Claire Denis
Medv.: Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle, Isaach De Bankole
Format: BLU-RAY/DVD
Spilletid: 1 time 42 minutter
Språk: Fransk tale, engelsk tekst

Den franske mesterregissøren Claire Denis (Chocolat, 35 Shots Of Rum) er kjent for sine rastløse, intime dramaer. I formidable White Material introduserer hun en uforglemmelig karakter i form av den ukuelige Maria, glitrende spilt av Isabelle Huppert (Pianolærerinnen, 8 Kvinner).

I et ikke navngitt afrikansk land, truet av borgerkrig, gjør hvite Maria Vial alt hun kan for å redde kaffeplantasjen hun driver sammen med eksmannen André (Christophe Lambert). De franske styrkene har forlatt landet, lederen for den lokale militsen er på flukt og hæren forbereder seg på å gjenvinne kontrollen over området. Men Maria, som ikke er klar over at André har lagt andre planer, nekter å bli tvunget bort fra sin egen eiendom – og fortsetter driften mens tragedien kommer stadig nærmere.

Unisont hyllede White Material er en ekstraordinær film om døende europeisk kolonialisme og en kvinne som forsvinner inn i sitt eget sinn. Med særegne visuelle grep plasserer Denis tilskueren midt i handlingen, noe som gjør filmen til en uforglemmelig opplevelse som er fascinerende, intim, skremmende og nesten uforståelig vakker.

 

Filmen tilbys i samarbeid med Institut français

logo