fbpx
Amerikanske TV-serier

Seminar om amerikansk TV-drama

Hva med et mini-seminar om tv-serier i din filmklubb? TV2-medarbeider og filmviter Alex Iversen kan bookes med sitt foredrag om amerikansk tv-drama: Fra All in the Family til Mad Men.

En av de mest betydningsfulle endringene i moderne populærkultur det siste 20 årene er at den amerikanske kinofilmen så til de grader har tapt terreng som populær underholdning at film i dag – av og til – kan være best på tv.

Talentfulle forfattere, skuespillere og regissører beveger seg i dag i strie strømmer, og med den største selvfølge, fra film til tv. I dag har den amerikanske fjernsynsdramatikken oppnådd en så høy status at drømmen om å skrive ”Den store amerikanske romanen” er blitt erstattet av drømmen om å skape «the Great American Television Drama».

Medieviter Alex Iversen gir i sitt foredrag en grundig historisk bakgrunn for denne utviklingen i amerikansk fjernsynskultur. Og forteller ved hjelp av tallrike eksempler det amerikanske tv-dramaets historie fra 70-talls klassikeren All in the Family, via banebrytende 80-talls serier som Hill Street Blues og Miami Vice, til moderne mesterverker som The Sopranos, The Wire og Mad Men.

Filmklubber som ønsker besøk av Alex Iversen kan kontakte atlei (at) filmklubb.no for nærmere info og bestilling av foredraget