New Order (2020)

Nuevo Orden

Handlingen i New Order foregår i nær fremtid, og åpner med et bryllup der datteren til en rik forretningsmann skal gifte seg med en partner fra samme samfunnslag. De inviterte gjestene tilhører alle fiffen, og inkluderer dommere og andre myndighetspersoner. Det blir raskt tydelig at bryllupet også er et åsted for den lysskye forretningsvirksomheten til brudens far, der korrupsjon er en naturlig del av virksomheten. I gatene utenfor eiendommens høye murer rører det seg imidlertid omfattende demonstrasjoner og uroligheter. Det tar ikke lang tid før opptøyene er mye nærmere enn det bryllupsgjestene kunne forestilt seg. Bryllupsfesten er starten på et mareritt, som blir mer og mer brutalt jo lengre ut i filmen vi kommer.

Regissør Michel Franco legger ingenting imellom når han tegner opp et dystopisk framtidsscenario for Mexico, om hva som kan skje dersom det øverste samfunnslaget ikke tar et større ansvar. Landet fikk sin første president fra venstresiden i 2018, men regjeringen kjemper en meget vanskelig kamp mot en elite som ikke uten videre er villig til å endre politisk kurs etter 30 år med mørkeblått styre. Det kan koste dem dyrt.

Som fersk vinner av en Juryens Spesialpris ved filmfestivalen i Venezia, har Franco laget sin kanskje aller mørkeste film til dags dato. New Order er en tydelig politisk kommentar til det som nå skjer i Mexico, der det er grunn til å frykte at økende ulikhet mellom fattige og rike kan få katastrofale følger.

Omtale: Lasse Skagen, Film fra sør.


Regi:

Med: Samantha Yazareth Anaya, Dario Yazbek Bernal, Diego Boneta, Patricia Bernal, Naian Gonzalez Norvind
Lengde: 88 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

Blu-ray
Spansk
Engelsk
  • Future Films

    150 euro per visning + mva.

Digital fil
Spansk
Norsk
  • Future Films

    150 euro per visning + mva.