Paralelle mødre (2021)

Madres Paralelas

Pedro Almodóvar er tilbake og selvsagt med Penélope Cruz på plass i den ene hovedrollen (Janis), med Milena Smit i den andre. Handlingen finner sted i Madrid, der to kvinner som føder samme dag, og filmen følger de parallelle hendelsene i livet deres.

Det gryende vennskapet mellom dem skal etter hvert ta flere ganske skarpe og uventede vendinger som ikke skal avsløres her, men som vekker store etiske og moralske spørsmål om valg, holdninger og reaksjoner.
Samtidig har filmen en ramme der Janis og datterens far, Arturo (Israel Elejalde), forsøker å få startet en utgraving av stedet der hennes oldefar trolig ble henrettet sammen med flere landsbyboere under den spanske borgerkrigen på 1930-tallet.

Dette er først og fremst Oscar-nominerte Penélope Cruz sin film, for det er Janis vi følger tettest gjennom store personlige utfordringer og emosjonelle svingninger.
Cruz er troverdig som en kvinne plaget av samvittighet og slektslinjer, og som søker etter sannhet, tilgivelse og tilhørighet både i fortid og nåtid.

Omtale: Kinokino filmklubb


Regi:

Med: Pénelope Cruz, Milena Smit, Rossy De Palma
Lengde: 122 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: ,

Blu-ray, DCP
Spansk
Norsk
  • Ymer Media

    DCP: 900kr + mva. Overføringsgebyr  250kr så lenge filmen blir booket minst 9 dager før visningsdato. Under den grensen kan det forekomme et «hastegebyr» på 450 kr.
    Bluray/DVD: 750kr + mva.
    Visning i barnefilmklubber: 750kr + mva uanhengig av format.