good the bad and the weird

The Good, The Bad, The Weird (2009)

좋은 놈, 나쁜 놈, 이상한 놈

(Jo-eun nom nappeun nom isanghan nom)

The Good, the Bad and the Weird spiller hemningsløst på Sergio Leones klassiker fra 1966 med Clint Eastwood i hovedrollen, men i denne nyvinningen er handlingen lagt til ødemarken i regionen Mandsjuria på 1930-tallet. Lovløsheten rår, etniske grupper ligger i strid med hverandre og bandittlederen The Bad prøver å få tak i et skattekart fra en japansk embedsmann. Togrøveren The Weird kommer ham i forkjøpet, før den kompromissløse dusørjegeren The Good entrer scenen for å ta rotta på The Bad. I det hektiske, uforutsigbare og ikke minst blodige oppgjøret som følger, blander både lokale røvere og den japanske hæren seg inn. Hvem av de tre vil overleve og kunne gjøre krav på skatten?

Kim Jee-won har ufortjent havnet i skyggen av landsmenn som Park Chan-wook og Bong Joon-ho. Han har levert stilsikre filmer i flere sjangre, fra absurde komedier til grøssere, og han avsluttet Film fra Sør i 2017 med spionthrilleren The Age of Shadows. I The Good… gjør han virkelig alt for å underholde: Her avløses overveldende action-scener av rein slapstick-humor i et forrykende tempo.

Kim Jee-won (f. 1964) er en av Sør-Koreas fremste nålevende filmskapere. Filmene hans er ofte svært stiliserte, detaljrike – og voldelige. Kim er kanskje mest kjent for A Tale of Two Sisters (2003) og I Saw the Devil (2011). Hans siste film, The Age of Shadows, var avslutningsfilm på Film fra Sør i 2017.

(Cinemateket i Oslo)


Regi:

Med: Jung Woo-sung, Lee Byung-hun, Song Kang-ho, Kim Gwang-il
Lengde: 129 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

DCP
Koreansk
Norsk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.