Wolf Children (2012)

おおかみこどもの雨と雪

(Ōkami kodomo no Ame to Yuki)

Et varulvdrama utspiller seg i en japansk by. Den unge jenta Hana møter en dag en langlemmet gutt med bustete lugg på lesesalen. De forelsker seg brått, og kjærligheten mellom de to viser seg å overvinne det meste. Når fullmånen svulmer på himmelen, skyter brunragget pels ut av det vakre ansiktet hans og de delikate fingrene hans forvandles til ugjenkjennelige klør. Hana lar seg ikke skremme og blir ved hans side. Sammen får de barna Ame og Yuki, som begge arver den sagnomsuste tvedelingen.

Den lille familien lever først et diskret og tilbaketrukket liv i storbyen, men etter en familietragedie tvinges moren til å ta et avgjørende valg. De flytter ut på landsbygda, der moren håper barna kan leve ut både ulve- og menneskesiden av seg selv.

Dessverre går ikke ting helt som forventet, og det landlige livet byr på uventede utfordringer. Wolf Children er en historie som strekker seg over tretten år og skildrer ulike typer kjærlighetsforhold. Den penser dessuten innom temaer som ulikhet og aksept, viljen til å la barn vokse opp til å ta sine egne valg og konsekvensen av det. Historien som følger bryter de fleste sjangerkonvensjoner, uavhengig om du forventer deg et tårevått kjærlighetsdrama eller en halsbrekkende varulvfortelling.

Wolf Children er en vakker animert spillefilm fra regissør Mamoru Hosoda. Filmen vant både Sølvspeilet og publikumsprisen under Film fra Sør-festivalen i 2012.

(Film fra Sør)

 


Regi:

Med:
Lengde: 118 min
Aldersgrense: 9 år
Tema: , ,

DCP, DVD, Blu-ray
Japansk
Norsk