Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2016

I denne samlingen finner du årets beste kortfilmer i Norge, plukket ut på Kortfilmfestivalen i Grimstad av Filmklubbforbundets styre og ansatte. Animasjon, kunstfilm, korte dokumentarer, fiksjon, eksperiment, og mer er representert. Lyst på noen innledere, eller kanskje et regissørbesøk? Les mer her, eller ta kontakt med oss for informasjon om våre tilbud og støtteordninger!

Pakken varer 88 minutter og består av fem kortfilmer og to musikkvideoer. Den er tilgjengelig både på DCP og Bluray. (Avbildet: Bøygen)

Bøygen
Kristian Pedersen, 2016. Animasjon, 6 min.

Bøygen er den kvelende kraften som får deg til å velge minste motstands vei. Som tapper deg for energi og blir større jo mer du kjemper imot. Seks minutter visuell og musikalsk remix av Ibsens Peer Gynt, norsk folketro, Edvard Griegs musikk og lammende panikkangst.
Kristian Pedersen (f. 1980) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen og arbeider som formgiver og animatør i Oslo. Tidligere filmer i Grimstad: Norangsdalen (2010), Viva Zombatista (2011), Bokstavene (2011), Bølgeslag (2014) og Pipene (2014).

Hammersborg – Protecting the Bygone Future
Birgitte Sigmundstad, 2016. Dokumentar, 17 min.

Filmen er basert på en tekst av Kjetil A. Jakobsen og filmet i regjeringskvartalet i Oslo. Den forteller historien om Høyblokka og Y-blokka – om arkitekt Erling Viksjøs visjoner, den optimistiske perioden byggene ble reist under, ødeleggelsene den 22. juli 2011 og den uvisse skjebnen byggene nå møter.
Birgitte Sigmundstad (f. 1969) er utdannet ved Surrey Institue of Art and Design og arbeider som billedkunstner og dokumentarfilmskaper. Filmene hennes er vist på en rekke festivaler og utstillingssteder. Brevet til Kulturministeren ble vist i Grimstad i 2013. I 2007 mottok hun Einar Granums kunstpris og i 2011 Statens garantiinntekt for kunstnere.

Karpe Diem – Lett å være rebell i kjellerleiligheten din
Kavar Singh, 2015. Musikkvideo, 6 min.

Vi er i et nattlig univers. En historie om folk med beksvarte, romvesenaktige øyne. Noen drar på epleslang. En gutt spiller alene på tromme. Lyset er neonblekt, falmende. Kakerlakker, insekter og makk graver seg frem overalt. Det er smertelig mørkt, umulig å ikke la seg berøre av. Låten er en kritisk kommentar til norsk asylpolitikk og nettroll i samfunnet.
Kavar Singh (f. 1983) er regissør i selskapet Motion Blur. Han har regissert en rekke musikkvideoer og reklamefilmer og arbeidet med artister som Karpe Diem og Nico & Vinz. Singh er to ganger blitt nominert til Spellemannprisen for beste musikkvideo. Lett å være rebell… vant årets pris for beste musikkvideo under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

The Absence of Eddy Table
Rune Spaans, 2016. Animasjon, 13 min.

Hva om din største skrekk og store kjærlighet er én og den samme? Eddy Table roter seg bort i en dunkel skog. Der møter han en forlokkende jente og mystiske parasitter.
Rune Spaans (f. 1974) har over 20 års erfaring innen design, animasjon og VFX, og har bidratt til filmer som Monstertorsdag (2004) og Trolljegeren (2010). Han har regissert flere prisvinnende reklamefilmer samt spillefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin (2015). The Absence of Eddy Table er hans første kortfilm.

Frysninger
Marius Myrmel, 2015. Fiksjon, 18 min.

Kristoffer tar med en jente hjem for første gang. Intimitet, kropp og frysninger.
Marius Myrmel (f. 1992) har laget flere kortfilmer og fordypet seg i skuespillerinstruksjon ved Nordland kunst- og filmfagskole i 2015. Myrmel fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen i 2014 for Uten deg og kortfilmens hans Hudløs konkurrerte ved Palm Springs i 2015. Han fikk Tromsøpalmen for beste kortfilm for Frysninger under Tromsø Internasjonale Filmfestival i år.

Anneli Drecker – Alone
Thor Brenne, 2015. Musikkvideo, 4 min.

Alone handler om samarbeid mellom to kropper og sinn, individuelle systemer og sanser, hvor kjernen er tillit til en selv og til hverandre. Samarbeidet mellom aktørene påvirkes av emosjonelle og ytre faktorer som tid og rom.
Thor Brenne (f. 1980) er regissør og klipper, og arbeider hovedsakelig med musikkvideo og installasjon. Han har studert ved Stockholms filmskola. Brenne har nylig fullført kortfilmen Restriktorama og deltok på Kortfilmfestivalen i 2015 med to musikkvideoer: Pompeii – Blueprint og Æ – Dreamers.

Ingenting tar noensinne slutt
Jakob Rørvik, 2016. Fiksjon, 24 min.

Ebba og Marius er et par i konstant konflikt, men likevel klarer de aldri å slå opp. Ingenting tar noensinne slutt er en melankolsk komedie om kjærlighet og dysfunksjon, fortalt gjennom tre påfølgende nyttårsaftener.
Jakob Rørvik (f. 1980) er regissør og manusforfatter utdannet ved National Film & Television School i London. Han har laget en rekke kortfilmer som har blitt vist på internasjonale festivaler som Cannes Cinéfondation og South by Southwest.